48261106

Almindeligt tandeftersyn

Et almindeligt tandeftersyn omfatter kontrol og vurdering af tandsættets og mundhulens tilstand samt individuel risikovurdering.

Eftersynet danner basis for intervallet for fremtidige indkald i forhold til risikogruppe.

Ved tidligt at identificere tegn på sygdom eller risikofaktorer kan man forebygge at disse sygdomme udvikler sig.

Regelmæssige undersøgelser er vigtige for at kunne bevare tænderne i sund og flot stand.

Caries

Caries er en tilstand hvor de hårde tandvæv gradvist ødelægges af syre produceret af mundhulebakterier.

Caries udvikles langsomt over tid, såfremt der er kulhydrater og cariesfremkaldende bakterier tilstede. Caries kan forebygges ved grundigt renhold og afbalanceret kost.

Vi hjælper dig med at undgå caries ved at optimere mundhygiejnen samt ved forebyggende behandling.

Kroner og broer

Kroner er erstatninger af den naturlige emalje og tandvæv. Kroner fremstilles typisk når tanden har større destruktioner eller frakturer. Kronen erstatter herved det mistede væv. Kroner og broer cementeres på resttanden og er derfor ikke aftagelige og føles derfor som en naturlig del af tandsættet.

Kroner har en lang holdbarhedstid og bruges typisk når plastfyldninger ikke er tilstrækkelige.

Kroner findes i mange forskellige typer, herunder tandfarvede keramiske kroner, guldkroner og diverse andre, typisk tandfarvede materialer. Hos os fremstilles kronerne i huset af vores egen tandtekniker Lene Seersholm i de bedst tilgængelige materialer.

Broer bruges til at erstatte mistede tænder og består af sammenhængende kroner. Broer kan være et godt alternativ til implantater.

Parodontose

Parodontose er en sygdom der rammer tændernes støttevæv. Støttevævet nedbrydes gradvist over tid og vil ubehandlet resultere i løse tænder og i sidste ende tandtab.

Parodontose skyldes bakterier i munden som invaderer de bløde tandvæv og herved skaber en betændelse i tandkød og knogle.

Rygning er en stor risikofaktor i forbindelse med udviklingen af parodontose.

Behandlingen af parodontose består derfor i høj grad af instruktion i renhold samt regelmæssig grundig tandrens.

Kirurgi

Kirurgi dækker en bred vifte af forskellige behandlinger. Det kunne for eksempel være fjernelse af komplicerede visdomstænder, rodspidsamputationer, isættelse af implantater og eventuelle biopsier.

Vi tilbyder de fleste kirurgiske behandlinger på klinikken. I forbindelse med kirurgi er det vigtigt at arbejdet foregår under sterile forhold.

Smertefri behandling opnås ved lokalbedøvelse.

Proteser

Proteser er en aftagelig tanderstatning, fremstillet i acryl. Proteser anvendes typisk først ved tab af adskillige tænder. Hvis mange tænder skal erstattes kan proteser være en god økonomisk løsning.

Proteser sidder typisk fast i munden ved hjælp af bøjler på nogle af de resterende tænder og er derfor aftagelige.

Rodbehandling

Rodbehandlinger er aflukning og desinfektion af tandens indre.

Rodbehandlinger udføres i flere forskellige tilfælde som alle har det til fælles at nerven i tanden er beskadiget, typisk på grund af tilstedeværelse af bakterier i nerven. Rodbehandlingen fjerner vævsrester og bakterier. Herefter skabes en aflukning så tanden kan forblive bakteriefri og kroppen kan hele. I helingsperioden afdækkes tanden typisk med en plastfyldning. På et senere tidspunkt kan det være en god ide at tanden forsynes med krone for at styrke tanden.

Tandblegning

Tandblegning er en procedure hvor tænderne gøres hvidere. Dette gøres ved brug af individuelt fremstillede skinner hvori der lægges blegegel.

Man sover typisk med skinnerne i munden om natten. Processen tager typisk en til to uger.


Vi lægger stor vægt på at forebygge fremfor at behandle.

Skulle det alligevel blive nødvendigt, garanterer vores professionelle team den bedste rådgivning og smertefri behandling i behagelig og afslappet atmosfære.

Det er vigtigt for os at vores patienter altid er trygge, og at vores service, hygiejne og kvalitet altid er i top.

I Tandlægehuset Hillerød tilbyder vi alle typer af optimal og smertefri tandbehandling.

Her kan læses mere information om de mest almindelige behandlinger.

Klik på tandregulering i menuen for at læse mere om retning af skæve tænder.